Zomervakantie weerbericht: ruimte voor de zon, maar ook buien

31 juli 2024, 09:00

Vakantieweer
Komende dagen is het aangenaam weer voor vakantie in eigen land. Foto: Jolanda Bakker

De zomervakantie is vol aan de gang en de afgelopen dagen was het heerlijk weer voor een vakantie in eigen land. In dit artikel lees je of het zomerse weer ook de komende dagen nog aanhoudt.

Broeierig met enkele (onweers)buien

Vandaag is het warm en zwoel met opklaringen en stapelwolken. Regionaal komen enkele regen- en onweersbuien voor. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 25 en 30 graden.

De temperatuur doet donderdag een stap terug. Op het strand wordt het zo’n 21 graden. Elders liggen de maxima tussen 23 en 25 graden. Daarbij moet je ook rekening houden met soms een (onweers)bui. Houd onze radar in de gaten om te zien wanneer je de paraplu nodig hebt. Tijdens droge perioden is het prima weer om naar buiten te gaan want dan is er een mix van wolken en zon.

Veel ruimte voor de zon

Vrijdag is het op de meeste plaatsen de hele dag droog. Lokaal is nog wel een enkele bui mogelijk, maar het droge weer houdt de overhand. Daarbij wordt het steeds zonniger en in de middag is het dan heerlijk vakantieweer. In Laag- en Midden-België wordt het 23 tot 26 graden. In de Ardennen is het met zo’n 22 graden heerlijk weer voor een wandeling. Zorg wel dat je je goed insmeert, want in de volle zon kan de onbeschermde huid binnen 15 tot 30 minuten verbranden.

Vrijdag is het stralend weer op het strand. Foto: Hanneke Lucasse
Vrijdag is het stralend weer op het strand. Foto: Hanneke Lucasse

Belgisch zomerweer

In het weekend blijft het aangenaam vakantieweer. De zon schijnt veelvuldig en de maxima liggen boven 20 graden. Daarbij is zaterdag de beste dag van het weekend met maxima tussen 22 en 25 graden. Er zijn wel wolken maar het blijft op veel plaatsen droog. Zondag trekken waarschijnlijk meer buien over. Toch zijn er ook zeker droge perioden en dan liggen de maxima tussen 21 en 24 graden. Dit zijn gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.

Ook volgende week is het normaal weer voor een zomer in België. Er is een mix van wolken en zon bij maxima tussen 21 en 25 graden. Af en toe trekken buien over, maar het droge weer houdt de overhand. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Verena Mülder

Verena Mülder

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht