Zomervakantie weerbericht: tropische hitte in aantocht?

07 augustus 2024, 08:30

Vakantieweer
Het is deze week vaak lekker weer voor buitenactiviteiten. Foto: Frans Alderse Baas

De zomervakantie is al een aantal weken volledig aan de gang en veel mensen genieten van een vakantie in eigen laden. De afgelopen dagen was het daarbij zomers warm. Op lange termijn lijkt het tropisch warm te worden. Lees er alles over in dit artikel.

Goed weer voor buitenactiviteiten

De week begon met heerlijk weer voor een dag aan zee. We moeten tijdelijk afscheid nemen van dit weerbeeld want de buien die vanaf het westen over het land trekken verdrijven de hitte. Toch is het nog steeds prima weer voor buitenactiviteiten want de maxima liggen woensdagmiddag rond 20 graden aan de kust en rond 24 graden in het centrum. Daarnaast trekken de meeste buien in de ochtend al weg en in de middag is het dan op de meeste plaatsen droog met ruimte voor de zon bij een matige westenwind. Het uitgebreide weerbericht voor vandaag lees je hier.

Donderdag is het opnieuw goed weer om buiten wat te ondernemen. Het is vrij zonnig en het blijft de hele dag droog. De maxima liggen rond 23 graden en daarmee is het heerlijk weer om bijvoorbeeld op het terras te zitten. Zorg wel dat je je goed insmeert, want de onbeschermde huid kan al binnen 15 minuten verbranden.

Bewolkt en enkele buien

De bewolking heeft de overhand en vanaf het westen trekken enkele buien over het land. In de late namiddag breekt in het westen de zon weer door. Er waait een stevige zuidwestenwind en het wordt 20 graden in de hogere delen van het land en 23 op de meeste plaatsen in Vlaanderen. Houd onze radar in te gaten om te zien wanneer het bij jou droog wordt.

Stijgende temperaturen, maandag ruim 30 graden

Na een grijze vrijdag wordt het in het weekend zonnig en warm. Zo liggen de maxima zondag tussen 25 en 30 graden en daarbij schijnt de zon volop. Na het weekend is het tijdelijk een flink stuk warmer met maxima ruim boven 30 graden. Deze warmte wordt vrij snel weer verdreven met regen- en onweersbuien.

Vanaf woensdag is het licht wisselvallig met zon, wolken en soms wat regen of enkele buien. De temperatuur gaat weer omlaag en ligt later in de week tussen 21 tot 24 graden.

Zaterdag is het prima weer voor een dagje strand. Foto: Ger Zandbergen.
Zaterdag is het prima weer voor een dagje strand. Foto: Ger Zandbergen.

Verena Mülder

Verena Mülder

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht